‘Çocuklarımızın Sesi’ Sergi ve Tanbûrî Cemil Bey Dinletisi

“Mim Sanat Derneği SES Projesi”nde eğitim almakta olan öğrencilerimiz, “Çocuklarımızın Sesi Sergi ve Tanbûrî Cemil Bey Dinletisi” ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Çocuklarımız, Yüksek San’atkâr Nesrin Sipahi Hanımefendi’nin katılımı ile görsel sanatlar branşlarında yaptıkları çalışmalardan oluşan bir sergi ve Tanbûrî Cemil Bey’in eserlerinden konser repertuarı ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaydı.

Geniş bir katılımın olduğu gecede, iş ve siyaset dünyası ile bilim ve sanat kamuoyundan çok sayıda isim yer aldı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, sanatçı Ahmet Özhan ve Modacı Zeynep Kartal geceye katılanlar arasındaydı; Mim Sanat Derneği eğitmenleriyle birlikte açılış kurdelasını kestiler.

Çalışmaları ile beğeni toplayan Türk Süsleme Sanatları ve Resim öğrencileri eserleri ve branşları hakkında konuklara bilgi verdiler.

Elif Engin’in sunuculuğunu üstlendiği gece, Türk Makam Müziği öğrencilerinin dinletisi ile devam etti. Dernek başkanımız Fatma Kesgün’ün açılış konuşmasının ardından, müzik eğitim koordinatörümüz Prof. Ruhi Ayangil Hocamız, müzik öğrencilerimizden oluşan TACET topluluğunu sahneye davet etti.

Çocuklarımız, öğretmenleri ile birlikte Tanbûrî Cemil Bey eserleri seslendirdiler. Seslendirdikleri eserler:

1 Hâne ve 1 Teslîm Muhayyer Peşrev
Muhayyer Saz Semâîsi
Çeçen Kızı
1 Hâne ve 1 Teslîm Ferahfezâ Saz Semâîsi
Hicaz Ninni
Nikriz Longa

Büyük alkış alan konserin ikinci bölümünde, Yüksek San’atkâr Nesrin Sipahi çocuklarla birlikte Tanbûrî Cemil Bey eserleri seslendirerek, davetlilere unutulmaz bir müzik dinletisi yaşattı. Eserler:

Devr-i Hindî usûlünde Hüseynî makâmında Şarkı, “Görmek ister gözlerim her dem seni”
Sengin Semâî usûlünde Şehnâz makâmında Şarkı, “Feryâd ki feryâdıma imdâd edecek yok”
Semâî usulünde Nihâvend makamında Şarkı, “Sevdim seni ey işvebâz”

Çocuklarımız adına büyük bir adım olan bu gecede, sadece 36 haftalık çalışamanın sonucunda gösterdikleri başarı için her bir öğrencimizi ayrı ayrı kutluyoruz. Öğretmenlerimiz Prof. Ruhi Ayangil, Dürdane Ünver, Nilgün Gencer, Süreyya Alper, Neslihan Can ile yardımcı eğitmenlerimiz Ayşe Ozar, Kubilay Can, ESin Uyar, Salih Demirtaş, Nazlı Başak Başak, Baki Enis Balakbabalar, Memduh Özyalvaç, Burak Kısa ve Hasan Kiriş’e teşekkür ediyoruz.

DeLa Events ve Mimyapı Mimarlık organizasyonu ile gerçekleşen gecede ikramları için DoubleTree by Hilton‘a, tanıtım filmlerimizi yapan Depo Film’e, ulaşım desteği için Ümraniye Belediyesi’ne, görsel tasarımcımız Ortam Şenol’a, her zaman yanımızda olan Efe Kesgün’e, enstrüman destekleri için Akasya Yapı’ya, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na, gönüllülerimize ve dernek üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.